گاه‌نوشت های علیرضا کاربُر

درباره زندگی، استارتاپ ها، کسب‌وکارهای اینترنتی و اقتصاد دیجیتال

بازاریابی درونگرا – قسمت 11 (خصوصیات یک محتوای خوب)

بدون دیدگاه

این مطلب در ویژه نامه استارتاپ روزنامه شرق تحت عنوان «بازاریابی درونگرا (11)» منتشر شده و در وبلاگ بازنشر داده می‌شود.

بسمه تعالی

در شماره های گذشته به اهمیت بازاریابی محتوایی پرداختیم و اشاره کردیم که یکی از ابزارهای اصلی بازاریابی درونگرا، تولید و توزیع محتوا پیرامون خدمات کسب و کار می باشد. در این شماره و شماره بعد قصد دارم به ذکر تعدادی از خصوصیت های مهم محتواهای تولیدی بپردازم و تلاش خواهم کرد به صورت خلاصه تعدادی از مهمترین خصوصیت های محتوای مفید و کاربردی را معرفی نمایم.

خصوصیت های مهم محتوای خوب برای کسب و کارها

  • محتوای خوب ” درگیر کننده” است.

شاید بتوان گفت درگیر کردن مخاطب اصلی ترین هدف اکثر تولیدکنندگان محتوا در دنیای دیجیتال است. اینکه مخاطب شما براساس معیارهای شخصی خود در اینترنت به محتوایی که کسب و کار شما تولید کرده است برخورد می کند و این محتوا توانایی انتقال مفاهیم مدنظر شما را داشته باشد، کافیست تا مخاطب را به سمت کسب و کار شما سوق دهد.

این محتوای درگیرکننده می تواند بررسی تخصصی یک محصول/خدمت باشد که مخاطب در جستجوی آن به سایت شما رسیده است یا برگزاری یک مسابقه چالشی با موضوع مرتبط با کسب و کار شما. واضح است که همیشه لازم نیست در محتوایی که تولید می کنید به دنبال پاسخ دقیق به سوالات و نیازهای مخاطبین از کسب و کار خود باشید. “درگیر” کردن مخاطب با کسب و کار شما می تواند به کمک مسابقات آنلاین، چالش های اینترنتی، ترغیب به تلاش برای دریافت یک کد هدیه و … صورت بپذیرد. گاهی ارسال یک پیام شخصی برای مخاطب و تنها نشاندن یک لبخند بر لبان وی می تواند مصداق درگیر کردن او با محتوای شما باشد.

  •  محتوای خوب “ارزش” انتقال می دهد.

ارزش ( معادل عبارت انگلیسی Value ) آن چیزی است که مخاطب شما در اثر مواجه با محتوا، کسب می نماید. افزوده شدن آگاهی، دانش بیشتر، شناخت یک موضوع مبهم، اطلاع از یک واقعیت ناشناخته و …. مصداق هایی از ” ارزشی” است که محتوای شما می تواند به مخاطب منتقل نماید. تصور کنید شما در حال تولید محتوا برای وب سایت یک موسسه آموزشی هستید، “ارزشی” که با محتوای تولیدی به مخاطب ( که احتمالا والدین یا خود دانش آموزان هستند) منتقل می کنید می تواند پیرامون موضوعاتی نظیر “روش های مطالعه اثربخش “، ” آخرین رویدادهای آموزشی و پرورشی ” و… باشد. این ارزش ها فقط هم برای حال حاضر مخاطب مفید نیست. ممکن است آنچه محتوای عرضه شده به مخاطب منتقل باشد آنقدر بتواند اثربخش باشد که تا مدت ها با وی همراه باشد.

  • محتوای خوب “فرهنگ کسب و کار ” شما را منتشر می کند.

نیاز نیست همیشه محتوای تبلیغاتی و انگیزشی برای جلب نظر مخاطبین تولید نمایید. گاهی لازم است محتوایی ایجاد کنید که منعکس کننده فرهنگ حاکم بر کسب و کار شما باشد. انتشار روابط صمیمی کارمندان، جو حاکم بر محیط کسب و کار، فعالیت های دسته جمعی پرسنل و … به انتشار فرهنگ حاکم بر کسب و کار شما کمک شایانی می کنند. مثلا تصور کنید در حال تهیه محتوا برای یک موسسه ورزشی هستید. انعکاس تصاویر روزی که همه همکاران موسسه با هم و در کنار هم به ورزش مشغول هستند، می تواند فرهنگ صمیمیت بین اعضای سازمان را به مخاطب القا نماید. نکته قابل توجه اینکه مشتریان در اکثر مواقع سرویس دهندگان را یک شخص مستقل از کسب و کار می بینند و تمایل دارند از شخصی که بیشتر او را می شناسند خرید نمایند.

  • محتوای خوب باعث “نفوذ” کسب  و کار می شود.

اگر مخاطب به طور مستمر از سوی کسب و کار شما با خوب و معنادار مواجه شود، این کسب و کار شماست که در دل وی “نفوذ” کرده است. همه ما می دانیم که خیلی از تصمیم گیری های مشتریان در موقع خرید یک محصول یا بکار گیری یک خدمت، عاطفی و احساسی است. درست در زمان انتخاب توسط مشتری است که مسئله ” نفوذ” در ذهن مشتری اهمیت خود را نشان می دهد. این محتوای خوب است که باعث ” نفوذ کسب و کار ” شما در ذهن مشتری می شود و وی را به انتخاب محصول یا کالای شما وادار می نماید.

  • محتوای خوب منتقل کننده ” شوق و اشتیاق ” است.

یک پست مناسب در وبلاگ رسمی شما می تواند میزان شوق و اشتیاق شما را به ارائه خدمت به مشتریان نشان دهد. زمانی که مشتریان میزان اشتیاق شما و همکارانتان را مشاهده می کنند این ” شور” به آنها نیز منتقل می گردد و خود را جزئی از این جریان اشتیاق آور تصور می کنند.

انتقال شور و شوق همکاران برای ارائه خدمات و محصولات مناسب یک انتخاب نیست، بلکه با گسترش ابزارهای ارتباطی و امکان انتقال محتوا به شکل های مختلف ( فیلم، کلیپ، صوت، تصویر و…) انتقال این حس و حال همکاران به مشتریان یک ضرورت غیرقابل چشم پوشی است.

  • محتوای خوب “روابط بین مشتریان و کسب و کار” را مستحکم تر می نماید.

محتوای با کیفیت، محتوایی است که از حالت خطابه ( کلام یکطرفه ) خارج شود و مخاطب را وادار به شرکت در بحث نماید. وقتی مخاطب به هر دلیل ( اعم از اظهارنظر پیرامون محصولات و خدمات، طرح یک پرسش پیرامون کسب و کار و…) کلام را از یکطرفه بودن خارج می کند زمینه های عمیق تر شدن روابط کسب و کار با وی پدید آمده است. متخصصین تولید محتوی برای این گام نیز بایستی برنامه هایی از پیش تعیین شده داشته باشند و به اصطلاح یک گام پیش رو را نیز طرح ریزی نموده و برای سوالات یا مباحث احتمالی مخاطب نیز محتوای متناسبی در نظر گرفته باشند.



برچسب‌ها:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *