این مطلب در ویژه نامه استارتاپ روزنامه شرق تحت عنوان «بازاریابی درونگرا (13)» منتشر شده و در وبلاگ بازنشر داده میشود.
بسمه تعالی
در دو شماره گذشته به خصوصیت های یک محتوای خوب و اثرگذار اشاره هایی کردم و در این شماره بخش دیگری از این خصوصیات را با خوانندگان گرامی به اشتراک می گذارم.
به طور خلاصه در شماره های گذشته خصوصیات زیر را به عنوان خصوصیات یک محتوای خوب معرفی کردم :
محتوای خوب ” درگیر کننده” است.
محتوای خوب “ارزش” انتقال می دهد.
محتوای خوب “ارزش” انتقال می دهد.
محتوای خوب باعث “نفوذ” کسب و کار می شود.
محتوای خوب منتقل کننده ” شوق و اشتیاق ” است.
محتوای خوب “روابط بین مشتریان و کسب و کار” را مستحکم تر می نماید.
سپس توصیه هایی پیرامون تولید محتوای خوب داشتم :
- محتوای اصیل تولید کنید. (Original Content)
- عناوین قدرتمند، با معنی و جذاب انتخاب کنید.
- محتوا را عملیاتی عرضه کنید.
و در این شماره قصد دارم به این توصیه ها پیرامون تولید محتوی، اضافه کنم.
- در انتشار محتوی، دقیق و حساب شده عمل کنید.
یادتان باشد آنچه شما در وبلاگ، شبک های اجتماعی و دیگر ابزارهای انتشار محتوا منتشر می کنید بازتاب شرکت شما هستند. رابطه مستقیمی بین اعتبار و شخصیت کسب و کار شما و محتوایی که منتشر می کنید وجود دارد.
آمارها، اخبار و اطلاعات و کلیه مطالبی که توسط شما منتشر می شود باید تایید شده و قابل اتکا باشند. تصور کنید تعدادی از کاربران براساس آنچه شما منتشر کرده اید تصمیماتی را می گیرند، دیگر سایت ها و وبلاگ ها به شما ارجاع می دهند، موتورهای جستجو مطلبی که شما منتشر کرده اید را در نتایج جستجو به کاربران نمایش می دهند و اگر این مطلب دقیق و قابل اتکا نباشد، اولین چیزی که آسیب می بیند اعتبار و شخصیت کسب و کار شماست و این وظیفه شما است که از اعتبار و شخصیت کسب و کار خود مراقبت نمایید.
- محتوای تامل برانگیز منتشر کنید.
اگر تمایل دارید ذهن مخاطب را درگیر نمایید، باید محتوای جذاب تولید کنید که باعث درگیر شدن ذهن مخاطب با محتوای شما شود.
خصوصیت های یک محتوای درگیرکننده را می توان در سه بخش خلاصه کرد :
- جملات اول محتوای شما همیشه تاثیرگذارترین بخش محتوای شماست. اگر چند خط اول محتوای شما بتواند ذهن مخاطب را درگیر کند به احتمال زیاد مخاطب تا انتهای محتوا را دنبال خواهد کرد.
- تنها زمانی که مجاز هستید محتوا را بدون پایان مشخصی به پایان برسانید زمانی است که مطلب شما با تعدادی سوال درگیر کننده به پایان برسد.
- مخاطبین به داستان علاقه دارند. تلاش کنید مطالب خود را داستان گونه تعریف کنید. داستان یکی از ابزار بسیار مهمی است که می تواند مخاطب را با محتوا درگیر نماید.
- از قدرت ویدئو و تصویر غافل نشوید.
بعضی از مردم با دیدن یک مطلب آن را بهتر درک می نمایند و بعضی دیگر با شنیدن آن. اما تاثیر دیدار در یادگیری و درک و به یاد ماندن مفاهیم با هیچ حس دیگری قابل مقایسه نیست. هیچ مخاطبی علاقه ندارد محتوایی با چند پاراگراف متنی را بدون دیدن حتی یک تصویر مطالعه نماید. کتاب ها، روزنامه ها، مجلات و… را ببینید. همه آنها برای ایجاد تمرکز و توجه بیشتر مخاطب از تصاویر، نمودارهای تصویری و دیگر جلوه های بصری استفاده می نمایند. تصویر می تواند به محتوای شما ارزش دوچندانی بدهد، به این شرط که اولا از تصاویر مرتبط و مکمل بحث استفاده نمایید و ثانیا بین متن و تعداد تصاویر تعادل از نظر میزان و تعداد برقرار نمایید.
- محتوای کوتاه و مشخص (درباره یک موضوع خاص ) بنویسید.
شاید یکی از کارهای سخت و زمانبر برای متخصصین تولید محتوی، نوشتن محتوایی کوتاه و در عین کامل باشد. باید تلاش کنید محتوی را تا جایی که امکان دارد خلاصه، کوتاه و مشخص ( درباره یک موضوع خاص ) بنویسید. از کلی گویی و جزئی گویی خودداری نمایید. هیچکاه نوشتن یک مطلب طولانی، دلیلی بر خوب یا با کیفیت بودن آن مطلب نیست. مخاطب علاقه دارد با مطالعه یک مطلب خلاصه و کوتاه آنچه در ذهن نگارنده است را دریافت کند. لذا تلاش کنید خلاصه بنویسید.
- مطالب دنباله دار ( سریالی ) عامل جذب مخاطب و موتورهای جستجو
اگر بتوانید مطالب دنباله داری در وبلاگ یا شبکه های اجتماعی خود به صورت مستمر منتشر کنید هم باعث دنبال کردن مطالب توسط مخاطبین می شود هم موتورهای جستجو، سایت یا وبلاگ شما را به عنوان سایت یا وبلاگی که به صورت مستمر و منظم بروز می شوند در نظر گرفته و رتبه بسیار بهتری در میان رقبا به شما اختصاص می دهند.
در پایان اگر بخواهیم به صورت خلاصه خصوصیات مهم و کاربردی یک محتوای خوب را بیان کنیم بایستی بگوییم، محتوایی کاربران را به سمت رسانه شما می کشاند که با کیفیت و اصیل تولید شده و مستمر و منظم منتشر گردد.