گاه‌نوشت های علیرضا کاربُر

درباره زندگی، استارتاپ ها، کسب‌وکارهای اینترنتی و اقتصاد دیجیتال

بازاریابی درونگرا – قسمت 16 ( بازاریابی از طریق شبکه های اجتماعی3)

بدون دیدگاه

این مطلب در ویژه نامه استارتاپ روزنامه شرق تحت عنوان «بازاریابی درونگرا (16)» منتشر شده و در وبلاگ بازنشر داده می‌شود.

در دو شماره قبل به یکی از موضوعات زیر شاخه بازاریابی درونگرا یعنی «بازاریابی از طریق شبکه های اجتماعی» پرداختیم. ابتدا موضوعات «تدوین استراتژی محتوا» و «برنامه ریزی برای انتشار محتوا» را بررسی و سپس موضوع «درگیر شدن با کاربران» را مطرح کردیم.

در این شماره دو گام نهایی مقوله «بازاریابی از طریق شبکه های اجتماعی» یعنی «تحلیل و آنالیز» و «تبلیغات» را معرفی خواهیم کرد.

  • تحلیل و آنالیز

یکی از مزایای بازاریابی در محیط اینترنت به نسبت محیط فیزیکی قابلیت استخراج اعداد و ارقام و آنالیز آن ها است. شاید استخراج دقیق تعداد افرادی که یک بیلبرد را در خیابان مشاهده کرده اند زیاد آسان نباشد و یا میزان اثربخشی بروشور چاپی یک کسب و کار را نتوان به دقت تحلیل کرد، اما در مقابل در بازاریابی دیجیتال و به صورت مشخص در بازاریابی از طریق شبکه های اجتماعی تاثیر فعالیت کسب و کار شما بصورت دقیق و کَمی قابل اندازه گیری است.

آیا این ماه میزان دسترسی کاربران به صفحات شما در شبکه های اجتماعی نسبت به ماه قبل تغییری داشته است؟ چه تعداد بازخورد مثبت یا منفی در این ماه ( یا هر بازه زمانی دیگری ) داشته اید ؟ در این بازه زمانی چه تعداد از کاربران هشتگ های مرتبط با کسب و کار شما را استفاده و یا کسب و کار شما را منشن کرده اند ؟ تعداد بازنشر پیام های منتشر شده توسط شما در شبکه های اجتماعی نسبت به بازه زمانی مشابه چقدر تغییر کرده است ؟ و….

همه این سوالها، نکاتی هستند که به عنوان مدیر بازاریابی دیجیتال یک کسب و کار و یا مدیر یک کسب و کار نیاز است که استخراج و تحلیل شوند.

شبکه های اجتماعی یکسری ارقام و اطلاعات را به صورت کلی به کاربران ارائه می دهند، برخی از این ارقام مثل «تعداد بازدید»، «بازه های زمانی بازدید کاربران»، «موقعیت فیزیکی کاربران» و … ارقامی هستند که به صورت خام توسط شبکه های اجتماعی در اختیار صاحبان حساب های کاربری قرار می گیرند. اما این اعداد به خودی خود کاربرد تحلیلی دقیق ندارند و لازم است مدیران شبکه های اجتماعی به کمک ابزارهای جانبی، با استخراج اعداد مذکور، تحلیل های دقیق و کاربردی تری را تولید نمایند.

ابزارهای تحلیل شبکه های اجتماعی نیز وجود دارند که به صورت رایگان تحلیل هایی نسبت به فعالیت یک حساب کاربری و یا  به صورت مقایسه بین چند حساب کاربری ارائه می دهند. بهتر است مدیر شبکه اجتماعی یک کسب و کار از چند ابزار تحلیل به صورت همزمان و در بازه های زمانی معین استفاده نموده و بازخورد فعالیت های خود و تیم بازاریابی دیجیتال کسب و کار را به صورت دقیق بررسی نماید.

  • تبلیغات

در کنار همه فعالیت هایی که ذکر شد که مهمترین آن ها «تولید و توزیع محتوای مفید و کاربردی» بود، گاهی لازم است از شبکه های اجتماعی به عنوان ابزاری برای «تبلیغات» استفاده نمایید.

تقریبا همه شبکه های اجتماعی امکان «تبلیغات» را به کاربران خود ارائه می دهند. تبلیغات در شبکه های اجتماعی دسترسی به کاربران هدف را بیش از پیش برای شما آسان می نماید.

به کمک تبلیغات در شبکه های اجتماعی یا Social Media Ads شما به بخش زیادی از کاربرانی که هنوز فعالیت های شما را دنبال نمی کنند دست می یابید. دسترسی به مخاطبین هدف از طریق ابزارهای تبلیغات در شبکه های اجتماعی بسیار دقیق تر از ابزارهای دیگر است. شما می توانید تعیین کنید تبلیغات مدنظرتان در محدوده جغرافیایی مشخص، برای کاربرانی که علایق خاصی دارند (مثلا کاربرانی که صفحات فوتبالی را دنبال می کنند) و یا کاربرانی که رفتارهای معینی در شبکه های اجتماعی دارند نمایش داده  شوند.

تبلیغات در شبکه های اجتماعی همچنین می تواند به عنوان ابزاری جهت تقویت کمپین های بازاریابی استفاده شود. بدین منظور بهتر است همزمان با فعال نمودن کمپین تبلیغاتی، مشخصات و اهداف این کمپین به کمک تبلیغات در شبکه های اجتماعی و برای کاربران هدف معرفی می گردد.

کمپین تبلیغاتی چیست ؟

یک کمپین تبلیغاتی مجموعه ای از برنامه های مستقل اما هماهنگ است که تمام حوزه های تبلیغاتی، رسانه ای، پیشبردی و روابط عمومی در مورد یک کالا، خدمت یا بنگاه اقتصادی را در رسانه های مختلف صوتی، تصویری، چاپی و محیطی پوشش می دهد. به صورتی که با یک محتوا و مضمون مشترک، اما پیام های متنوع و گوناگون در یک دوره زمانی معین و با بودجه ای مشخص برای دستیابی به هدف های کمی و کیفی معین طراحی و اجرا می گردد.

یکی از اصلی ترین مولفه های کمپین های تبلیغاتی هماهنگ بودن همه اجزا با یکدیگر در رساندن پیام مدنظر به مخاطب هدف می باشد. به عبارت دیگر در یک کمپین تبلیغاتی همه رسانه ها و ابزارهایی که تاکنون مطرح گردید در یک برنامه مدون با یک هدف مشخص در یک بازه زمانی خاص به کار گرفته می شوند تا یک پیام مشخص به مخاطبین هدف برسد. فعالین حوزه بازاریابی و بازاریابی دیجیتال کمپین های تبلیغاتی را به پر خرج بودن می شناسند، اما به کمک بازاریابی درونگرا می توان هزینه های ایجاد، مدیریت، بازخوردگیری و بازسازی کمپین ها را بهتر مدیریت کرد.



برچسب‌ها:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *